A legtöbb ember, és köztük is inkább a gyengébbik nem képviselői azok, akik falra tudnának mászni még egy icike-picike póktól is. Ám, amikor egy nagyobb példányt találnak a házukban/lakásukban, akkor sikítva szaladnak át a másikba, hogy szóljanak párjuknak, vagy a porszívó után kapnak, hogy eltüntessék az otthonukból. Statisztikai adatok szerint az emberek évente nyolc pókot fogyasztanak el álmukba, ami első hallásra egy kicsit durva. Sokan félnek például attól, hogy az éjszaka kellős közepén egy nyolc lábon járó szörnyeteg mászik bele valamelyik üreges testrészükbe. Cikkünk főszereplője sajnos hasonlóképpen járt, csak nem holmi egyszerű, ártalmatlan pók mászott bele, hanem egy mérgespók.

Történt ugyanis, hogy egy Missouriben élő hölgy, név szerint Susie Torres arra ébredt, hogy valami nem stimmel a hallásával. Úgy érezte, mintha be lenne neki dugulva, de nem tudta, hogy miért. Mivel órákkal később sem hallott vele normálisan felkeresett egy orvost. Mikor a doktor belenézett a fülébe nagyon ledöbbent.

Az orvos felállt és kiszaladt a rendelőből, hogy szóljon néhány kollégájának. Miután ők is megnézték megpróbálták kiszedni, de ez a procedúra nem ment olyan egyszerűen, és Susie egyre jobban bepánikolt. Végül sikerült kiműteni a hallójáratából azt a valamit, amiről kiderült, hogy egy barna remetepók és valószínű az éjszaka közepén mászott bele Susie fülébe.

Ezzel viszont csak az a probléma, hogy ez a fajta pók közel sem egy veszélytelen példány, ugyanis csípése mérgező. Ha valakit megcsíp egy ilyen pók azonnal orvoshoz kell fordulni, mert olyan sérüléseket idéz elő, amit csak ők tudnak orvosolni.

Susie a KSHB nevű TV-nek interjút adott az esettel kapcsolatban. Elmesélte, hogy azóta vattacsomóval vagy füldugóval a fülében alszik, mert nem igazán szeretné, ha még egyszer előfordulna vele ilyen szörnyű eset. Most szerencséje volt, mert a pók nem csípte meg, de sosem lehet tudni, hogy a legközelebbi ilyen találkozásnál mi fog történni ezért szeretné megelőzni a bajt.

Az interjút itt tekinthetitek meg:

Ti mit tennétek, ha egy pókot találnátok a hallójáratotokban?