Dwayne “The Rock” Johnson mostantól szintén a legnagyobb sztárok által lakott Beverly Park lakója, a helyé, ahol nem ritkák a több tízmilliós (dollárban!) ingatlanok és ahol olyan ultra-híres szomszédjai lehetnek az embernek, mint Eddie Murphy, Mark Wahlberg, Sylvester Stallone, Rod Stewart, Denzel Washington vagy akár Sofia Vergara.

A ‘Szikla’ a napokban vásárolta meg új otthonát, melynek ára eredetileg 30 millió volt, de egy kis alkudozás után potom 27,8 millió dollárért (8,34 milliárd forint) lecsaphatott rá.

Az ingatlannak sztárokkal teli múltja van: Paul Reiser hollywoodi színész adta el azt Dwayne Johnsonnak; ezt megelőzően a birtok Alex Van Halen rockzenész tulajdonában állt, aki 1993-ban építtette a mediterrán stílusú komplexumot.

Az új birtok 3,6 hektáron terül el, a fő ház 15 000(!) négyzetméter, melyhez tartozik egy ‘kisebb’ 2500 négyzetméteres vendégház is.

Az óriási birtokra egy olajfák által övezett, árnyas magánúton lehet behajtani, ahol egy szökőkúttal ékesített autófordulóhoz és az ízlésesen gondozott előkerthez érkezünk.

A házba érkezve az ingatlan mediterrán/toszkánai hangulatához hasonló berendezés és bútorzat fogad minket, nyoma sincs a modern elemeknek.


A ház extráit felsorolni is hosszú, hiszen találhatunk benne világszínvonalú edzőtermet, teljes méretű teniszpályát, otthoni baseball pályát, liftet, moziszobát, egy zenei stúdiót – természetesen Van Halen készítette -, valamint beltéri és kültéri medencéket egyaránt.

Íme a beltéri medence, aminek méreteit tekintve tökéletesen alkalmas otthoni úszóedzés végzésére is.

A rengeteg terasz és a csodálatosan megművelt kertek teszik igazán barátságossá a ház körüli kertet.

Gyakorlatilag ebben az otthonban minden megtalálható, amire egy ember csak vágyik, hisz nincs olyan szabadidős- vagy sporttevékenység, amire ne nyújtana megoldást.

Persze a nagy luxusnak a vételáron felül is költsége van, Dwayne éves ingatlanadó-számlája ezen ingatlan után ugyanis 300 000 dollár körül lesz, szerencsére a ~400 millió dolláros nettó vagyonnal és általában 50-100 millió dollár közötti éves jövedelemmel rendelkező ‘Szikla’ ezt könnyen ki tudja majd fizetni.

Kalifornián kívül Dwayne egy 46 hektáron elterülő lovas birtokkal rendelkezik még a georgiai Powder Springs-ben, melyet 2019 novemberében vásárolt 9,5 millió dollárért. Ám valamilyen oknál fogva, 14 hónappal a vásárlás után szeretne megválni attól, akár még 2 millió dolláros buktával is, hiszen a házat jelenleg 7,5 millió dollárért árulja, ám még nem talált vevőt.

A 46 hektáros területen fekvő ingatlan több épületből áll.
2003-ban épült, nyolc hálószobával és kilenc fürdőszobával, régi diófa padlóval, kőkandallókkal, magas mennyezettel és rengeteg természetes fénnyel rendelkezik.

Ezenkívül található benne még könyvtár, nappali, iroda, edzőterem, egy óriási borospince és egy komplett vendéglakrész is.

A területen van egy medence, jakuzzi, külön épületben még két apartman és egy öt férőhelyes garázs is.

És ha ez még nem lenne elég…a birtokon áll egy 12 ló befogadására képes istálló, kilátóteremmel ellátott lovardaépület és egy1867-es parasztház is, melynek Amerikában óriási értéke van.

Nektek melyik ház tetszik jobban?
Ti melyikre csapnátok le, ha megtehetnétek?
Várjuk válaszaitokat kommentben!