Nagy valószínűséggel már minden nő esett át egy-két szakításon az élete során. Vannak olyan kapcsolatok, amelyben szeretjük ugyan az adott férfit, valami mégsem működik. Talán pontosan nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi is a baj, de azt érezzük, hogy nem passzolunk össze. Természetesen a nők sem tökéletesek, de cikkünkben most a férfiakat vesszük górcső alá.

A pasik el sem tudják képzelni, hogy féktelen szabadságvágyukkal és önzőségükkel milyen károkat képesek okozni. Utólag rájöhetünk, hogy nem is voltunk igazán szerelmesek az adott pasiba, aki éveken át hazudott nekünk.

Simán a szemünkbe hazudott, kifogásokat kreált, méghozzá annyira ügyesen, hogy a végén már mi magunk is hazuggá váltunk. Egy fájdalmas szakítás után egy sosem látott szabadságot kapunk, de mégis milyen áron?

Egy párkapcsolatnak mindig van jó, kevésbé jó és persze rossz része is. De, vajon miért haragudnánk az exeinkre ahelyett, hogy megbocsájtanánk nekik? A dolgok mindig két emberen múlnak, ez egyáltalán nem kérdéses. Az viszont, már annál inkább, hogy miért hagyjuk, hogy hazudjanak nekünk és miért nézzük el a hülyeségeiket? Ha egy kapcsolat nem jó, tovább kell lépni. Ezt könnyű mondani, de nem olyan egyszerű megvalósítani. Csak ülünk a kakiban és nem látjuk át a helyzetet.

Nem feltétlenül szükséges, hogy egy férfi Adonisz legyen, ugyanis a dumája képes túltenni mindenen. A férfiak mindig tudják, mikor mit kell mondani ahhoz, hogy egy nőnél elérjék a céljukat. Még abban az esetben is túl naivak vagyunk, amikor a férfi már a kapcsolat elején közli, hogy ő nem a monogámia híve. Azt gondoljuk, majd mellettünk biztosan az lesz. A pasi pedig tudja, hogy mi nők, pontosan erre vágyunk, ezért el is játssza azt. Eljátssza a hűséges, szerető partnert, olyan színészi tehetséggel, mintha épp egy színpadon állna vagy egy filmet forgatna.

Azt is elmondja, hogy neki ez egyáltalán nem könnyű, de értünk mégis megteszi. Egy bizonyos idő után pedig, mi leszünk hálásak azért, hogy nem dönt meg minden szembejövő nőt. Büszkék vagyunk arra, hogy miattunk képes volt megváltozni.

Persze mindeközben vannak jelek, amik megkérdőjelezik hűségét, de egyértelmű bizonyíték híján a férfi valahogy mindig kidumálja magát. Olyan szinten képes manipulálni minket, hogy már mi érezzük rosszul magunkat azért, mert gyanakszunk, így elnyomjuk magunkban ezt az érzést.

Mehet ez így akár éveken keresztül. Ő elképesztő természetességgel hazudik, mi pedig lenyeljük a békát. De mégis, hogyan buknak le a pasik?

Nem, nem úgy, hogy rájuk nyitunk! Egy nő története például a következő: párja éppen a telefonját nyomogatta és a bankszámláját nézegette. A szobába lépve a nő kiszúrta, hogy a pasija pár órával ezelőtt egy párkereső oldal előfizetési díját fizette be. Ez volt a bizonyíték arra, hogy a kapcsolatuk ellenére a férfi párt keres magának. A lány rákérdezett, a pasi pontosan tudta, hogy a nő miről beszél, de így is sikerült meggyőznie őt, hogy nincs semmi baj. Újabb hazugsággal tetézte az addigiakat, a lány megbocsájtott neki, de továbbra is az igazságon rágódott.

Sok idő telik, míg a nők egy ilyen és ehhez hasonló helyzetekben végre elhatározásra jutnak. Minden nőnek rá kell ébrednie, hogy egy hazugságokkal teli kapcsolatban lehetetlen élni, ugyanis olyan maradandó kárt okozhat, hogy soha többé, egyetlen pasiban sem lesznek képesek megbízni. És, ha ez még nem lenne elég, akkor a nők a saját érzéseikben sem bíznak többé. Ezt követően pedig, rendkívül nehéz lesz nekik elhinni, hogy a történelem nem feltétlenül ismétli meg önmagát.

Tehát, hölgyeim! Ne húzzuk ki egy olyan ember mellett hónapokig, sőt, évekig, akiben mi magunk sem bízunk és el kell nyomnunk a saját érzéseinket is mellette. Mindenkinek joga van a boldogsághoz, de ehhez nincs szükség egy hazug emberre. Ha mellette maradunk, tönkre tesszük a saját életünket és ez a legrosszabb, amit magunkkal tehetünk!!