A tragédia után a szülőket figyelmeztetik a gombelemek veszélyeire !

Image: BPM Media

A Staffordshire Safeguarding Children’s Board figyelmeztetést adott ki, miután a kis Harper-Lee Farnthorpe néhány órán belül életét vesztette a Royal Stoke Egyetemi Kórházban, miután lenyelte a távirányítóból kiszedett egyik elemet.

Az összetört anya, Stacey Nicklin, a május 23-i tragédiát követően kislánya hálószobájában fedezte fel azt a távirányítót melyből feltehetőleg a kislány megtalálhatta az elemet és ami végül a tragédiát okozta.

A későbbi vizsgáltatok igazolták , hogy a kislány halála bár tragikus mégis balesetnek minősül – írta a Stafforshire Live.

A figyelmeztetést azonban azonnal kiadták , hogy felhívják a szülők figyelmét a veszélyekre , a további balesetek elkerülése és megelőzése érdekében.

(Image: BPM MEDIA)

” A gombelemek megtalálhatók olyan hétköznapi eszközökben mint a távirányítók , autó kulcstartói , de akár a gyermekjátékokban is. Hatalmas veszélyt jelentenek a gyermekekre. Lenyelésük súlyos károkat okozhat az emberi szervezetben is okozhat, amely akár halálos kimenetelű is lehet. Az elemek lenyelve reakcióba lépnek a nyállal és a gyomornedvekkel , lyukat égetve a belső szerveket és belső vérzést okozva akár halálhoz is vezethet. “ . áll a közleményben.

Tragikus , hogy erre egy közelmúltban történt tragédia kell , hogy felhívja a figyelmet !

Ha úgy gondolja, hogy gyermeke lenyelt egy elemet, azonnal vigy egyenesen kórház sürgősségi osztályára, vagy hívja a mentőket.

Előfordulhat, hogy a tünetek nem egyértelműek, de ha a gyermeke erősen köhög, öklendezik vagy nyáladzik, esetleg a torkára vagy a pocakjára mutat , akkor mindenképpen érdemes kivizsgáltatni .”

A bizonytalan tünetek esetén ébernek kell maradni és a lehető leggyorsabban cselekedni , hogy megelőzzük a bajt . “

A következő lépések betartva csökkenthetjük a veszély mértékét :

  • Próbáljunk megtanítani gyermekünket a veszélyek elkerülésére , mivel szabad és nem szabad játszaniuk.
  • A nem használt elemektől azonnal szabaduljunk meg.
  • Erős ragasztóval ragasszuk le a távirányítókat és azokat az eszközöket amelyeket elemek működtetnek.
  • Az elemmel működő játékokat folyamatosan tartsuk ellenőrzés alatt.
  • A tartalék elemeket lehetőleg a gyermektől elzárva, biztonságos helyen tároljuk.