A filmekben az a jó, hogy szinte bármit képesek elhitetni az emberekkel. Olyan technikával készítik el a különböző jeleneteket, mintha az a valóságban is pontosan olyan lenne. Például Afrikát rendszerint civilizálatlan kontinensnek állítják be, ha Mexikóban játszódik egy jelenet, azt általában sárgás filterrel ruházzák fel, illetve úgy mutatják be a az amerikai középiskolásokat, mintha minden egyes héten bulit tartanának ahova az egész iskolát meghívják. Nos, ezek a valóságban közel sincsenek így. Mai cikkünkben 9 filmes helyzetet hoztunk el, amik teljesen eltérnek egymástól.

1, Mexikó külterei nem sárga színűek.

Nagyon sok filmben Mexikó sárgás filteren keresztül jelenik meg, azért, hogy ezzel is nyomatékosítsák, hogy itt mindig meleg van. A valóságban azonban úgy néz ki, mint minden normális hely.

2, New Yorkban egy átlagos lakás nem úgy néz ki, ahogy a Jóbarátok sorozatban bemutatták.

Sajnos nem minden amerikai engedheti meg magának, hogy két szobás lakása legyen Manhattanben. Az átlagjövedelemmel rendelkezők csak egy apró kis lakást tudnak megfizetni, ahol a konyha, a háló és a fürdő is egy légtérben van.

3, Az emberek nem férnek be a szellőzőbe.

Ezek a szellőzők túl kicsik és szűkek ahhoz, hogy az emberek beférjenek, sőt nem is úgy tervezték őket, hogy elbírják egy ember súlyát.

4, A defibrillátorokat nem újraélesztésre használják.

A defibrillátorokat valójában a szabálytalan szívverés esetén használják. Nem a szív megállásakor, hanem a ritmus javítása érdekében veszik igénybe. Sőt nem szokták egymáshoz dörzsölni ezeket a lapátokat.

5, Az amerikai középiskolások nem rendeznek minden héten bulit.

Számos amerikai tini filmben látható, ahogy a középiskolások meghívják az egész iskolát egy bulira, mikor a szülők elmennek otthonról. A valóságban ez nem így működik. Ha valaki időnként bulit tart, akkor többnyire csak a legjobb cimborák, barátnők vannak meghívva.

6, Nem minden amerikai főiskolást kap el az iskolai csapatszellem.

Nem egy filmben láthattuk, hogy szinte az összes főiskolai hallgató oda meg vissza van a suli csapatáért. Akiket tényleg érdekelnek az események, azok maguk a csapattagok és a pompomlányok.

7, A csaposok nem hallgatják meg mindenki búját-baját.

Sok filmben láttuk, hogy a csaposok lelki szemetesládaként is funkcionálhatnak. Nos ez nem igaz, sőt csak nagyon ritkán jegyzik meg az emberek kedvenc italait. Többnyire a bárral és az italokkal foglalkoznak, leltároznak… stb.

8, Afrika nem civilizálatlan.

A legtöbb filmben Afrikát civilizálatlan helyként ábrázolják, ahol az emberek napi szinten vadásznak és fogalmuk sincs mi az az internet. Nos, ez nem igaz. Természetesen még mindig vannak a kontinensen belül olyan helyek, ahol az embereknek még vizük sincs és szörnyű körülmények között élnek, de a legtöbb hely teljesen átlagos.

9, Nincsenek hangos zajok a világűrben (valójában nincsenek is zajok).

Sok filmben az űrrobbanásokat hangos zaj kíséri, ami egyáltalán nem igaz. A tér elnyeli a hangokat, így valójában semmi sem hallatszik odafent.

Te elhitted ezeket?