A szappannak a tisztításon túlmenően számos további jó tulajdonsága is van, valamint minden háztartásban megtalálható, tehát, kéznél van. De nem fogjuk már az első néhány sorban lelőni a poént, abban viszont biztosak vagyunk, hogy téged is meg fog lepni, mi mindenre használható. Cikkünk olvasása után garantáltan te is ki fogod próbálni elképesztő, mégis egyszerű trükkjeinket.

Ragaszd mágneshez a szappant, így zuhanyzás közben nem ejtheted le.

Ha a szappant rögzítjük bármilyen fém felülethez, például a csaphoz, akkor zuhanyzás közben nem fog leesni.

Csinálj egy kupak méretű lyukat a szappanba, a kupak helyére pedig helyezd bele a mágnest és illeszd a csaphoz.

Szedd fel vele a törött üvegdarabokat a földről, így nem vághatja el a lábad, hisz nem léphetsz bele.

Ha valami eltörik, képes olyan apró darabokra törni, amik szabad szemmel nem láthatóak, a lábunkat viszont könnyen elvághatják, ha belelépünk. Fogj egy szappant, húzd át azon a felületen, ahol összetört az adott tárgy. A műveletet lassan és óvatosan végezd, hogy biztos lehess benne, hogy minden apró darabot felszedtél.

Szabadulj meg vele az ajtónyikorgástól!

Ha unod a nyikorgó ajtó hangját, akkor fogj egy darab szappant és dörzsöld be vele a ajtópántot. Ezt követően nyisd ki és csukd be néhányszor az ajtót, hogy a szappan mindenhol elérje az adott felületet.

Elriasztja a kártevőket

A növényeid megóvása érdekében készíts folyadékot szappanból. Jelen esetben a legegyszerűbb folyékony szappant használni. A keverékhez szükség van egy liter vízre, egy evőkanál folyékony szappanra és egy evőkanál növényi olajra. Tedd egy szórófejes palackba és fújd be vele a növényeket!

Dörzsöld be vele a fürdőszobában lévő tükröt, hogy ne párásodjon be!

Zuhanyzás után a fürdőszobai tükrök általában párásak lesznek. Dörzsöld be az üveget a szappannal, de ne túl vastagon. Egy puha pamut vagy mikroszálas kendővel töröld meg a tükröt, ami ettől fényes és tiszta lesz.

Tegyél szappant a ruhásszekrénybe, így elkerülheted a kellemetlen szagokat!

Természetesen ne illatmentes szappant használj, mert annak semmi értelme. Beteheted szabadon is a szekrénybe, de egy vékony ruhába csomagolva is rendkívül hatásos.

Polírozd a napszemüveged szappannal!

Mosd le langyos vízzel a szemüveget, tegyél egy kevés szappant a kezedre és óvatosan dörzsöld be vele a lencse mindkét oldalát, majd egy mikroszálas kendővel töröld át. Ettől a lencse fényesebb lesz és nem párásodik be.

Tömd be vele a falon lévő lyukakat!

Speciális szerszámok nélkül is eltüntethetőek a falon lévő lyukak. Dörzsöld a szappant a lyukakba, majd töröld át a lyukakat, hogy a felesleges szappandarabokat eltávolíthasd.