Meg tudnád számolni, hogy hányszor tettél arra ígéretet, hogy majd holnap elkezded az edzést? Nem, igaz? Elég, ha csak az újévi fogadalmakra gondolunk, hiszen azt is csak nagyon kevesen tartják be. Ha belenézel a tükörbe és vannak olyan testrészeid, amelyeknek formájával nem vagy megelégedve, akkor ideje elfogadnod a tényt, hogy magától azok nem lesznek szépek. Nem baj, ha nincs időd elmenni munka után az edzőterembe, hiszen vannak olyan gyakorlatok, amiket otthon is könnyen elvégezhetsz. Ma a hasi, valamint a hátsó úszógumi területeire összpontosítottunk és arra hoztunk el néhány gyakorlatot. Ha ezeket minden egyes nap legalább fél órán át csinálod, az eredmény garantált lesz.

Kezdd el szépen lassan megváltoztatni az életmódod.

Meg kell érteni, hogy pusztán az edzőtermi edzésekkel nem lesz olyan tested, amilyet szeretnél. Fontos, hogy mind az étrendeden, mind az életeden változtass, amibe beletartoznak a rossz szokások is. Ami mellett nem mehetünk el az az, hogy elegendő mennyiségű folyadékot kell a szervezetbe juttatni, ami legalább 2,5-3 liter.

Növeld a fehérjebevitelt.

Amennyiben nem fogyasztasz elegendő mennyiséget, itt az ideje elkezdeni, mert ez nagy mértékben hozzájárul a zsírégetéshez, valamint kellő mennyiségű energiával lát el. Tanulmányok is alátámasztották, hogy az az étrend, amibe több fehérje volt gyorsabban eltüntette a hasi zsírpárnákat.

Ne csak súlyzózz, hanem kardiózz is.

A kardió edzések elengedhetetlenek a testzsír csökkenés szempontjából. Célszerű lenne egy profi személyi edző segítségét kérned, aki jó tanácsokkal lát el és a számodra legoptimálisabb edzésprogramot állítja össze.

Felejtsd el a szeszes ital fogyasztást.

Ezek az italok, valamint a sport összeférhetetlen párost alkotnak. Mivel ezek a termékek hizlalnak, ezért, ha rendszeresen fogyasztod soha nem fogsz tudni úgy fogyni, ahogy szeretnél. Nem utolsó sorban pedig káros a szívre nézve és éhségérzetet is okoz.

Most, hogy ezeket megbeszéltük jöjjenek a gyakorlatok.

Orosz fordulat.

Az orosz fordulat sokkal hatékonyabb, mint egy hagyományos felülés, mert több testrészedet is megmozgatja.
Ülj le a földre és a térdeidet hajlítsd enyhén be. Nyugodtan használj súlyzót vagy fitnesz labdát miközben a törzsedet fordítod egyik oldalról a másikra. Csinálj ebből a gyakorlatból legalább 3×15-öt.

Oldalsó plank.

Vedd fel a képen látható pozíciót. Figyelj arra, hogy a könyököd, valamint a hátad legyen egyenes és a csípőd ne told hátra. A bokáidat rakd össze a megfelelő stabilitás érdekében, és a szabad kezed tedd csípőre. Szépen lassan engedd le a csípődet a föld felé, majd emeld fel. Ebből csinálj legalább 3×20-at.

Biciklizés könyökkel.

Feküdj a hátadra, a lábaid legyenek egyenesen a kezedet pedig tedd a tarkódra. Emeld fel a mellkasodat és a vállaidat, majd a lábaidat is és kezdj el a levegőben biciklizni. Arra figyelj, hogy ha a bal térded van behajlítva, akkor a jobb könyököddel érintsd meg, ha pedig a jobb térded van behajlítva, akkor a bal könyököddel érintsd meg. Olyan gyors ütemben próbáld elvégezni, amilyenben csak tudod. Legalább 1 percig csináld.

Íme az eredmények, hogy mire számíthatsz, ha kitartóan végzed a gyakorlatokat és megfelelően étkezel.

Hajrá mindenki edzésre fel!