Több mint 10 éve követjük a Marvel univerzum szuperhőseinek sorsát, és néha a karakterek változásai, átalakulásai lélegzetelállítóbbak voltak, mint maga a film egésze. Számos színész, aki részt vett ezekben a filmekben, óriási népszerűségre tettek szert, és több millió rajongóval lettek gazdagabbak. Néhány részben vissza kellett menni az időbe és ilyenkor a szereplők megjelenését is nagyban meg kellett változtatni. Az utolsó részben is több döbbenetes átalakulásnak lehettünk szemtanúi, amik bizony kiverték a biztosítékot jó pár embernél. Ma ezeket az átváltozásokat hoztuk el nektek, amiket a részek során lehetett tapasztalni.

Chris Evans – Steve Rogers (Amerika kapitány)

Chris Evans karakterének átalakulását legelőször az “Amerika Kapitány: Az első bosszúálló” című filmben láthattuk. Egy vékonyka kis katonafiúból, kiizmosodott vérbeli szuperhős lett. A Bosszúállók: Végjátékban úgy tűnik Amerikai kapitány végre leteheti a lantot ugyanis, a film végére megöregszik, vagyis úgy tűnik a világon csend és béke honol. Az átalakulását sminkesek végezték el.

Robert Downey Jr. – Tony Stark (Vasember)

Majdnem minden Marvel filmben utazunk az időben, így a szereplők megjelenése is megváltozik, Ezeket az átalakulásokat a sminkesek végzik, de előfordul, hogy vizuális effektekkel is rá kell segíteni a dologra. Például, azok a szakemberek, akik Brad Pitt megjelenésén változtattak a Benjamin Button különös életében, azok variáltak Robert Downey Jr. kinézetén is az Amerika Kapitány: Polgárháborúban.

Mark Ruffalo – Bruce Banner (Hulk)

A Bosszúállók: Végjáték című filmben úgy tűnik Bruce Benner végre megbarátkozott Hulkkal és harmonikus kapcsolat alakult ki közöttük. Bruce egyébként egy nagyon kedves óriássá változott, aki még mindig tudósként tevékenykedik egy 16 XL-el gyapjúpulcsiban és szemüvegben.

Chris Hemsworth – Thor

Chris Hemsworth karaktere drasztikusan megváltozott az elmúlt néhány évben, ugyanis az első évadban még félhosszú haja volt és borostája, majd egyre erősebb arcszőrzete lett és jó hosszú haja, ám a Végjátékban, mindenki ledöbbent, még azok is, akik nem rajonganak annyira a Marvelért. Senki sem volt felkészülve arra, hogy Thor hatalmas sörhasat növeszt és majdhogynem olyan lesz, mint az apja volt.

Samuel L. Jackson – Nick Fury

A Marvel Kapitány a 90-es évek körül játszódik, így a stúdiónak minden erejét be kellett vetnie, hogy Samuel L. Jackson-t 25 évvel fiatalabbá változtassák. De szerencsére sikerült elérniük a kívánt hatást, viszont nem ment mindig olyan egyszerűen és gördülékenyen, mint gondolták.

Sebastian Stan – James „Bucky” Barnes (Tél katonája)

Egy baleset után Amerika kapitány legjobb barátja, Bucky bionikus karokat kap és a tél katonájává válik. Steve segít emlékezni arra, hogy ki is ő valójában, majd Wakandában rejtik el az emberek elől. Eközben az ottani orvosok folyamatosan gyógyítják őt. Ezek után Barnes csatlakozik a Bosszúállókhoz. Számos jelenetben Sebastian igazi karját számítógépes technológia segítségével távolították el.

Michael Douglas – Hank Pym (Hangya)

A Hangyában a 70 éves Michael Douglas 25 évvel fiatalabbnak tűnik, amit egy számítógépes grafika segítségével tettek lehetővé.

Melyik átalakulás nyűgözött le a legjobban?