Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap az elfogadás, azonban még mindig rengeteg ember szenved attól, hogy környezete megszégyeníti külseje miatt.

A fenti állítás volt igaz cikkünk főszereplőjére is, aki extrém túlsúlya miatt állandó verbális bántalmazásnak volt kitéve amellett, hogy fogságban érezte magát saját testében is.

Amber Rachdi sokaknak ismerős lehet, hiszen a Magyarországon is sugárzott népszerű műsornak, az Élet 250 kiló felettnek volt a szereplője, a sorozat 3. évadában.

A műsor bemutatta mindennapi nehézségeit, a túlsúlya okozta egészségügyi problémáit, valamint a folyamatos abuzálások és bántások miatt kialakult mentális gondjait is megismerhették a nézők.

Amber a műsorba való bekerülésekor 23 éves volt, súlya 2 kiló híján 300 kilóra rúgott.
Kishitű volt magával szemben, nem hitt a sikerében, hiszen szinte minden nehézség felbukkanását evéssel kompenzálta, az étel jelentette számára a megoldást, egyfajta védelmi mechanizmusként kezelte a folyamatos falatozást.

Állandóan szorongott, annak ellenére, hogy párja és családja mindenben mellette állt és támogatta őt.
Falási rohamai odáig vezettek, hogy súlya már életveszélyes fenyegetést jelentett számára, nem tudott 30 percnél több időt állva tölteni, a műsorba való bekerülés előtt már csak kerekesszék segítségével volt képes közlekedni, évekig autóba sem tudott beszállni.

Ezen ponton kattant be valami Amber fejében és repülőre szállt, hogy találkozhasson Dr. Nowzaradannal.
A tengerentúlon óriási népszerűségnek örvendő orvos a találkozó után úgy vélte Ambernek segítene egy gyomorszűkítő műtét. A beavatkozás elvégzése pedig óriási löketet adott a lány átalakulásában.

Amber szigorúan betartotta a doktor tanácsait, figyelt minden étkezéssel kapcsolatos előírásra, a nehézségek ellenére sétálni, mozogni kezdett és kis idő elteltével megérkeztek az első pozitív eredmények is.

A lány a műtétet követően elköltözött a szüleitől, mentális problémáit speciális terápián, szakemberek segítségével kezeltette, számos technikát sajátított el szorongásának kezelésére is.

Az eredmények pedig egyre csak biztatták. A kilók olvadtak, egyre energikusabbá és jókedvűbbé vált. Alig egy év leforgás alatt 172(!) kilót dobott le, a műsor forgatásának befejezésekor már csak 116 kilót mutatott a mérleg, ám Amber itt nem állt meg, tovább dolgozott a külsején!

A sport és az egészséges életvitel rabjává vált, rengeteg nőt inspirált. Változtatott a hajviseletén, már büszkén viselt szűkebb, nőiesebb ruhadarabokat is, a fogyásnak köszönhetően egyszerűen kivirult!

A mai napig aktívan posztol Instagram oldalán is, ahol már több, mint 214.000 követője van.

Jelenleg plus-size modellként tevékenykedik, emellett a ‘Test-pozitív’ mozgalom elkötelezett szószólója, valamint a mentális egészség fontosságára fókuszáló kampányokhoz is szívesen adja arcát.

Bár Amber a jelenlegi súlyát nem árulhatja el, mivel a műsor kapcsán kötött szerződés ezt egyelőre tiltja, egy biztos…Kirobbanó formában van és egy igazi bombanővé változtatta magát!

Mi a véleményed a témával kapcsolatban?
Oszd meg velünk a cikk alatt egy kommentben!