Sokan nem is gondolják, hogy a pszichológia milyen mély tudományág. Mennyi érdekességre lelhetünk ha jobban tanulmányozzuk az embereket és azok személyiségét. Végeláthatatlanul sok titkot rejt. Vannak, akik hasznát tudják venni a mindennapjaikban. Bizony sok olyan apró csel és trükk van, amikkel számos előnyre tehetünk szert a mindennapi életben. Jó ha bizonyos dolgokkal tisztában vagyunk és akkor tudjuk majd, hogy álljunk egyes emberekhez, feladatokhoz.

Összegyűjtöttünk nektek párat. Próbáljátok őket észben tartani és sikeresebbek lehettek.

1: Azok az emberek, akik magas tesztoszteronszinttel rendelkeznek sokkal könnyebben idegesítenek fel más embereket.

2: A matematikai készség nem feltétlenül tanult adottság. Ez egy velünk született dolog.

3: Az agy egészen sajátságos módon tárolja el az információt. Egy unalmasnak tűnő beszéd sokkal izgalmasabban él az emlékezetünkben. De egy párkapcsolat esetén is inkább a jó emlékeket tárolja. A rosszakat próbálja elfedni.

4: Az éneklés erősen nyugtató hatású. Még akkor is, ha szörnyű hangunk van. A depresszió ellen az egyik legjobb gyógyír.

5: Ha idegesek vagyunk, akkor nem kívánjuk az ételt. A bánatos nők édességre vágynak. Ennek az oka, hogy a bélrendszer és az idegrendszer kapcsolatban áll egymással.

6: Az embernek szüksége van barátokra, társakra. A magány nem csak lelki, hanem szervi problémákat is okozhat. A lelki eredetű dolgok nagyon sok esetben kihatnak a fizikai egészségünkre.

7: Az, hogy valaki pesszimista, az lehet genetikai probléma is. Vannak, akik eleve pesszimistának születnek. Ilyen emberekkel kár is vitatkozni. Ők persze rendszerint “realistának” hívják magukat.

8: Az optimista hozzáállás viszont nem egy velünk született készség, hanem ez elsajátítható.

9: Az agyunk nem egy többmagos multi-processzor. Csak egy adott számú lehetőség közül képes dönteni. A reklámújságokat ezeket figyelembe véve állítják össze, ugyanis a túl sok termék összezavarhatja az embereket és döntésképtelenné válhatnak.

10: Miért van az, hogy az étel, amit főzünk az sosem esik olyan jól, mint az, amit más csinál? Nem feltétlenül azért mert gyengébb szakácsok lennénk. Azt szokás mondani, hogy főzés közben eltelítődünk az illatokkal, ami tulajdonképpen igaz. A folyamatos illat, ami készítés közben terjeng körülöttünk becsapja az agyunkat.

11: Tudósok rájöttek, hogy a szarkazmus az intelligencia jele. A szarkasztikus emberek vélhetőleg nem ostobák. Kreatív intelligencia szükséges egy szarkasztikus jellem kialakulásához.

12: Az emlékek felidézése általában visszafelé történik. A legutolsó emlékünket idézzük fel az eseménnyel kapcsolatban.

13: Egy vakon született ember nem lehet skizofrén. Mondjuk ennek adjunk is hálát. Nem lenne szép dolog a természettől, ha keverné ezt a két szörnyűséget.

14: Na jó ez a férfiak esetében nem meglepő, de úgy egyébként is szeretik az emberek eltúlozni azt, amiben jók. A legtöbb ember jobb sofőrnek tartja magát, mint amilyen.

15: Tudósok kimutatták, hogy ha mindig tartunk egy “B” tervet, akkor vélhetőleg azzal számolunk, hogy az “A” terv sikertelen lesz. Így a fő célunkba fektetett energia megoszlik. Sokkal nagyobb eséllyel bukjuk el az “A” tervet.

16: Holland tudósok végeztek egy felmérést az emberek “sírási szokásaival” kapcsolatban. Kimutatták, hogy a nők évente 30-70 alkalommal sírnak, míg a férfiak 6 és 20 között. 5000 embert teszteltek.

17: Egy férfi vonzerejét a nőknél általában a fizikuma határozza meg. A nők 70% szereti az erős férfit.

18: Az emberi agy reakciója egy jó zenére pont olyan, mint ahogy a tudatmódosító szerekre is reagál. Ilyen a “libabőr” effektus is.

19: A barna színű embereket sokkal megbízhatóbbnak érezzük, mert az ő szemük jobban illeszkedik az arcvonásokhoz. Sokkal megbízhatóbb képet fest a tudatalattinknak mint egy kék szemű ember.

20: Ha valakit kedvelünk, akkor vékonyabb hangon beszélünk hozzá.

21: Ha vannak terveink és valakinek beszélünk róla, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy sikeresen véghezvisszük. Ha beszélünk róla, akkor motiváltabbak leszünk vele kapcsolatban.

22: A 75 év feletti házas emberek 45%-a még mindig él nemi életet.

23: A placebók sok esetben ugyanolyan hatást érnek el, mint egy rendes gyógyszer.

24: Az optimista emberek sokkal nehezebben élik meg a stresszhelyzeteket, mint a pesszimista társaik.

25: Az imádkozás csökkenti a stresszt.