Mi emberek a mostani, felgyorsult világ miatt nem fordítunk kellő időt arra, hogy új dolgokkal, tényekkel ismerkedjünk meg. Pedig, ha egy pillanatra megállnánk és kinyitnánk a szemünket, akkor látnánk, hogy mennyi csodálatos állat, növény, műemlék…stb. vesz bennünket körül, amiket korábban nem volt szerencsénk látni. Az internetnek hála, ma már képek és videók formájában szinte bármire rá lehet bukkanni, ami el tud bennünket varázsolni, de az igazi csoda az lenne, ha ezeket személyesen is láthatnánk. A cikkben szereplő személyek voltak olyan kiváltságos helyzetben, hogy saját szemükkel láthatták és készíthettek képet a legkülönlegesebb dolgokról, melyeket a világban fedeztek fel. Ilyen volt például a Hormuz-sziget partja, melyen nem fehér és nem is sárga homok volt, hanem szürke, ami még csillogott is a napfényben. Ma ilyen és ehhez hasonló egyedi felvételeket, fotókat hoztunk el nektek.

1, Az éjszakai esőzésnek és fagynak hála az összes növényen volt jég, de csak ennek az egynek maradt meg a tökéletes jéglenyomata.

2, Elsőre semmi extrának nem tűnik, de ha jobban megnézed a fotót, láthatod, hogy ő nem egy átlagos zsiráf. Ő egy igen ritka törpe zsiráf, melynek magassága pusztán 2,7 méter. Ezzel szemben a legtöbb zsiráf 6 méter vagy annál magasabb.

3, Ez itt a franciaországi Bozuls település, Aveyron megyében, melynek különlegessége, hogy egy100 méter mély és 400 méter átmérőjű szurdokban lett felépítve. Elképesztő látvány lehet, minden reggel ezt látni.

4, A Bahama-szigeteke közelében van egy víz alatti szobor, mely az Ocean Atlas nevet kapta. Nemcsoda, hisz rá is majdnem olyan súly nehezedett, mint a Földet tartó Atlasra.

5, Így néz ki egy meteorit darab, ha a nem felé tartjuk. Csodálatos, ahogy a szivárvány színeiben pompázik.

6, Mikor ásatás közben a régészek találnak egy mészkődarabot, amiben egy közel 150 millió éves szitakötő lenyomata lehet.

7, Biztos ti is hallottatok már a két nemű pillangóról. Nos itt van, ez itt egy Günandromorfiás lepke. A testének bal oldala nőstény, míg a jobb oldala hím.

8, Ez a falevél tökéletesen szimbolizálja, hogy a nyár utolsó napjait tapossuk.

9, Nyugi, elsőre nekünk sem sikerült kitalálni milyen gomba is lehet ez. Szerencsére az internet jó barátunk így rájöttünk, hogy ez egy ritka indigó tejelőgomba.

10, Nem, ezek nem nyuszik, hanem selyemtyúkok, melyek még nagyon fiatalok.

11, Ezt a gipszkristályt nevezik sivatagi rózsának, mivel eső után keletkezik a szaharai-sivatagban.

12, A Marsjáró készített egy képet egy kráterről, amit a csillagászok és tudósok mosolygó arc kráternek neveztek el, mivel ha ránézünk valóban úgy néz ki, mint egy arc.

13, Ezek az úgynevezett Caddis lárvák, melyek a tengerben található törmelékből készítenek maguknak vázat/páncélt. Egy művész, név szerint Huber Duprat olyan akváriumba tette őket, melyben mindenféle ékszer, drágakő és arany volt.

14, Mikor a fenyőfa egy újabb fenyőfát nevel ki saját magából.

15, Nem csodálom, hogy édesanyám szeret ott élni ahol, mivel nagyon sokszor ilyen látvány tárul a szeme elé.

16, Nem ez nem egy őskövület, hanem a Szaturnusz egyik holdja.

17, Ha hiszed ha nem ez egy és ugyanaz a ló, annyi különbséggel, hogy 5 év telt el a két kép között. Vannak olyan lovak, melyek sötét szőrzettel születnek, de az idő múlásával elkezd kifakulni.

18, Azt mindenki tudja, hogy léteznek teljesen fekete színű tyúkok, mint az Ayam Cemani, viszont azt már kevesen tudják, hogy léteznek ébenfekete galapagosi teknősök is.

19, Ezek a kréta korból fennmarat dinoszauruszok lábnyomai az argentin El Chocónban.

20, Ha hiszed ha nem ez maga Marie Curie sírja, amit ólommal voltak kénytelenek burkolni, mivel a fizikus maradványai mind a mai napig radioaktívak.

21, Egy kenyér, amit különleges díszítési technikával varázsoltak ennyire csodálatossá. Akárki is csinálta, aranyból van a keze.

22, Egy csirke, ami négy lábbal született.

23, A hím Vervet majmoknak kék színű heréi vannak.

24, És íme a homok, amiről a leírásban beszéltünk. Ezt Hormuz-sziget tengerpartján lehet megcsodálni.

Na mit szóltok?