A cikkünkben szereplő emberek nagyon szeretnek ócskaságoknak tűtő tárgyakat venni, hogy azokat megtisztítsák, felújítsák és tovább élvezhessék annak örömét. Saját példájukból megtanulták, hogy azokat a tárgyakat és eszközöket, amiken vastag kosz, por és rozsdaréteg van, még nem feltétlenül kell kidobni csak egy alapos tisztításnak kell alávetni. A legtöbb ember, amint látja, hogy az adott használati tárgya már nem felel meg az elvárásainak, egyből kukába teszi. Posztunk főhősei pedig vadásznak ezekre, mert tudják, hogy minden egyes réteg alatt igazi kincsekre bukkannak, csak egy kis odafigyelésre van szükség.

1, Tudtam, hogyha ezt a szétesett széket, hazaviszem és helyrehozom, akkor nagyon szépen fog mutatni a házamban. Így lett.

2, A rézből készült mosdókagylóm teljesen elvesztette régi formáját, ezért fogtam egy kis vizet, almaecetet, meg egy kevés fogkrémet és megtisztítottam. Most szebb, mint új korában.

3, 3 serpenyőt vettem egy garázsvásáron kb 2000 forintért. Tudtam, hogy minőségi vasedényekről van szó, ezért elkezdtem megtisztítani a kosztól és rozsdától. Most van három remek edényem.

4, Az unokahúgom imádja a Harry Pottert, ezért készítettem neki egy szekrényt, ami olyan témájú volt.

5, Vettem egy régi szemeteskukát pár száz forintért, amit úgy újítottam fel, mintha új lenne.

6, Egyetlen éjszakán át kellett áztatnom ahhoz, hogy ilyen csodaszépre el tudjam sikálni.

7, Az 50-es években a nagyanyám vette ezt az etetőszéket az édesanyámnak, és nekem sikerült teljesen átalakítanom, hogy a nővéremnek adhassam.

8, Nemrég vettem egy magasnyomásút és az volt a legelső dolgozom, hogy az udvarunkon álló padot megtisztítottam.

9, Anyám nagyon régóta szeretett volna már egy keverőtálat, de nem volt rá annyi pénze, hogy vegyen. Találtam az ócskásnál egyet, amit felújítottam, megjavítottam és odaadtam neki.

10, Ezt az autót már éve óta nem használták, ezért úgy döntöttem, hogy megveszem és kipofozom. Jutányos áron kaptam meg, és most én vagyok a legboldogabb, mert nagyobb dolgokat is tudok vele szállítani.

11, 22 ezer forintért vásároltam egy régi Louis Vuitton táskát, amit átfestettem és helyreállítottam. Ennek hála van egy zsír új táskám.

12, Egy alapos tisztás után kiderült, hogy ez a mackó soha nem volt barna színű.

13, Egy garázsvásáron találtam egy régi Corcoran bakancsot, aminek visszaszolgáltattam az eredeti megjelenését. Most szebb, mint új korában.

14, 890 forintért vettem ezt az ezüst cukortartót, és így nézett ki egy alapos polírozás után.

15, Potom pénzért vettem meg egy Herman Miller Eames szék pontos másolatát és felújítása után így nézett ki:

16, Ez a tűzhely olyan piszkos volt, hogy tisztítószerek helyett gittelő késsel és borotvapengékkel kellett megtisztítanom.

17, Ezt a szőnyeget a régi tulaj hagyta itt, amit én alaposan kitisztíttattam és láss csodát, elképesztő lett az eredmény.

18, Igazi kihívás volt, hogy ez a régi játék újra új színben tündököljön.

19, Sikerült megtisztítanom a régi kanapém egyik felét. Ég és föld a különbség nem igaz?

20, Ilyen egy professzionális restauráció.

21, “Még mindig nem tudom elhinni, hogy ilyen mértékben sikerült megtisztítanom az üléseimet.”

22, Vettem egy retro szekrénykét körülbelül 890 forintért, és miután megtisztítottam és felújítottam egészen máshogy nézett ki.

Ti is vettetek már elavult, megkopott, rozsdás dolgokat, amiket később felújítottatok?