A társadalmi problémákkal foglalkozni kell. Ez a téma nagyon sok művészt ihlet meg, aki kendőzetlenül tolja arcunkba az igazságot, ami lerajzolva még megdöbbentőbb, mint kimondva. Fontos figyelni embertársainkra, nem megbántani, inkább segítsük egymást,mint hátbatámadjuk. Ezek azok az emberi tulajdonságok, amik pusztítják a társadalmat, amitől olyan romlottá válik. Próbáljunk meg bízni a másikban, ne az érdekeket nézzük, mert lehet, hogy egyszer mi fogunk úgy járni, hogy megbántanak, netán csúfolnak,vagy kihasználnak. Aki hisz a karmában, az tudja miről van szó…Minden tettünknek következményei vannak, és ezek lehet meghatározzák egy másik illetőnek az életét…

1.

A hátad mögött

Talán az egyik legfájóbb dolog tud lenni, amikor megbízol valaki(k)ben, és hátba támadnak. Sajnos ez egy nagyon tipikus emberi tulajdonság, amit nehéz levetkőzni.

 

 

2.

Minden apró bántás

Ezeket a dolgokat akármennyire is próbálja elfelejteni az ember, elég nehezen megy. Olyan gyakorlatilag mintha szöget ütnének a fejünkbe.

 

 

3.

Csapatmunka

A gyerekek nagyon őszinték,sokszor túlontúl.De ahogy nőnek,ők is elkezdik átvenni a felnőtteknél látott “maszkokat”. A kép jól ábrázolja, hogy sokszor mit is jelent valójában egy csapatmunka.

 

4.

Az igazi én

Mindig azt mutatjuk a külvilág felé, amit látni akarnak, amit elvárnak tőlünk, mégha sokszor fáj is feltenni a vigyort az arcunkra.

 

 

5.

Egy közülünk

Talán az iskolákban figyelhető meg ez a jelenség jobban, ahol a kicsit másabb diákokat, gyerekeket hajlamosak kiközösíteni.

 

 

6.

Felnőttkor

Tele van álszentséggel, érdekkapcsolatokkal, hazugságokkal. Sokszor jobb lenne gyereknek megmaradni.

 

 

7.

Érvelés

Amikor az érvek és érdekek ütköznek, olyankor hajlamosak vagyunk elnyomni azt, aki másképp gondolkozik, mint a többség.

 

 

8.

Segítség

Néha éppen egy jó szóra, vagy egy kis támogatásra van szüksége az embernek, hogy újra talpra álljon.

 

 

9.

Gratuláció

A kép szemlélteti a legjobban, amikor a legféltettebb kincsünket rábízzuk valaki másra.

 

 

10.

Csalódás

Sokszor nagyon apró dolgokért hajlamosak vagyunk a másikat letolni, és éreztetni vele, hogy csalódtunk benne.Ennél rosszabb érzés nem nagyon létezik.

 

 

11.

Csillagos ötös

A szülők mindig a legjobbat akarják a gyereküknek, de sokszor túl magasra állítják a mércét. Érdemes a gyerek igényeit figyelembe venni és elfogadni, ha mást szeretne.

 

 

12.

Otthon

Az a hely, ahol mindenki biztonságra lel. De sokszor mást mutatunk kifelé,mint ami valójában történik a négy fal között.

 

 

13.

Felépülés

Egy nagyobb csalódás, hátbatámadás után az ember nehezen billen helyre lelkileg. Idő kell hozzá…

 

 

14.

Illúzió

Sokszor csak ábrándozunk arról, amit szeretnénk, de nem merünk érte tenni,vagy nincs lehetőségünk.

 

 

15.

Csak viccelünk

Az iskolákban elég gyakori, hogy viccből kicsúfolnak,megszivatják egymást a gyerekek. De van az a bizonyos szint, amikor már nem vicces, hanem bántó. Sajnos még a gyerekek nem igazán tudják,hol a határ.

 

 

16.

Dobozon kívüli gondolkodás

Sokszor megvetik  az embert azért, ha más, ha kimer tűnni a tömegből, és másképp gondolkozik.Sajnos még nem értékeljük ezt kellőképpen.

 

 

17.

Szekálás

Ez nemcsak a gyerekekre igaz, hanem a felnőttekre, ahelyett, hogy segítenénk a másiknak, inkább belerúgunk még.