A nők és a férfiak is egyaránt sok időt fordítanak külsejükre, öltözékükre.

Amíg bőrünk színét a szolárium és az egyes bőrhalványító krémek használatával már úgy szabályozzuk, ahogy szeretnénk ; frizuránkat egy jó fodrász, körmeinket manikűr-pedikűrösök, arcunk szépségét kozmetikusok és sminkesek szaktudására bízhatjuk.
Ruhatárunk személyiségünkre szabása sem egy ördögtől való, bonyolult dolog már, a megannyi ruha- és cipőbolt, valamint az online áruházak már szinte kivétel nélkül minden stílushoz, szín- és szabásigényhez alkalmazkodva kínálják vásárlóiknak portékáikat.

Akadnak azonban olyan a külsőnket meghatározó tényezők is, amiket nem feltétlen mi alakítunk kinézetünkön.
Egyes betegségek, gének és szokások is hatással lehetnek külsőnkre és nagyon is formálhatják azt.

Cikkünkben olyan embereket mutatunk meg a nagyközönségnek, akik kinézetére valami hétköznapitól eltérő, szokatlan dolog jellemző, ám ők ezeket -nagyon helyesen- nem hátrányként kezelik, hanem büszkén ‘viselik’ és mutatják meg azokat!

A ma már modellként dolgozó Laura O’Grady-t egész fiatal korában csúfolták fülei miatt. A sors fintora, hogy a lányra pont emiatt a ‘szépséghiba’ miatt figyeltek fel neves modellügynökségek.

Az angol Harnaam Kaur 12 éves kora óta szenved egy napjainkban már egyre gyakrabban előforduló nőgyógyászati betegségben, a policisztás ovárium szindrómában. Ezen betegség egyik -ritkább- tünete a hirsutizmus, ami túlzott arc- és testszőrzetet növekedést okoz.

Khoudia Diop a világ legsötétebb bőrű modellje, akit ma már egyre több helyen csak “Melanin-királynő”-ként emlegetnek.

Egy férfi, akinek mindkét kézfején 6-6 ujja van. Az biztos, hogy ő tud a leghatékonyabban beinteni a világon! 🙂

Előre leszögezzük: Nem, nem photoshop. A képen a világ leghosszabb lábait tulajdonló Ia Östergren látható.

A vitiligo betegség fellépése során nem csak a bőr veszti el színét, hanem gyakran a szőrzet is.

Igazán különlegessé varázsolják a férfi arcát az eltérő méretű pupillái, ami egy ritka betegség, az anisocoria egyik jellemzője.

Azok a szemek, keretben a milliónyi szeplővel…Szerintünk csodás!

Létezik egy szigetcsoport Ausztráliától nem messze, ahol rengeteg sötét bőrű, de szőke gyermek születik. A Salamon-szigeteken nem a mániákus hajfestés miatt ennyi a szőkeség, hanem valami rejtélyes módon ez van kódolva az ottani lakosok génállományába.

Semmi sem tudja megállítani Kanya Sessert, a lábak nélkül született életvidám fiatalt. A lány rengeteget sportol, kirándulni jár és mindent elkövet, hogy minden szempontból teljes, boldog életet élhessen.

A képen látható hölggyel sem voltak kegyesek az emberek. Gyermekkorában “dalmatának” csúfolták kor- és iskolatársai, mára azonban már büszke több száz anyajegyére.

Ki gondolná, hogy egy nemzetközileg ismert, sikeres modellt látunk a képen? Pedig így van. A csinos hölgy neve Dru Presta, aki alig 1 méteres magassága ellenére sem adta fel álmait és addig harcolt, míg kifutósztár nem lett belőle.

A rendkívül megosztó, ciprusi modell a hihetetlenül vastag, rendezetlen és sűrű szemöldökével lett világhírű.
Sophia Hadjipanteli imádja szemöldökét és elmondása szerint nincs az a pénz, amiért megválna Frida Kahlo-t idéző ‘csíkjától.’

A felemás is lehet tökéletes! – ez a jelmondata Danielle Kroon, holland modellnek. A nő szemei a heterokrómia nevű betegségnek köszönhetően ugyanis eltérő színűek, bal szeme kék, jobb szeme pedig barna színben játszik.

Ez a kislány nem takarja hosszú ujjú felsőkkel és dzsekikkel magát. Bátran hord ujjatlan és rövid ujjú pólókat is, ezzel felvállalva bionikus karját a nagyközönség előtt.

Ez most négy kis lábujjnak számít, vagy csak két kis-nagy lábujjnak? 🙂

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!