Tudósok szerint körülbelül 8,7 millió növény valamint állatfaj van a bolygón. Ennek ellenére elképesztő dolognak számít, hogy évszázadok óta tartó biológiai kutatások után még mindig sikerül új fajokat felfedezniük, legyen az madár, hal vagy emlős. Ma is olyan különleges megjelenésű állatokat hoztunk el, melyekről nagyon nehéz elhinni, hogy valóban léteznek. Úgy tűnik a természetet ebből a szempontból sem lehet megállítani, hiszen újabb és újabb fajok, példányok jelennek meg. Lássuk, ti találkoztatok-e már ezekkel az állatokkal.

1, Bizony ez a hal valóban létezik és méghozzá hordószemű halnak hívják. Ez a halfaj kisebb halakkal táplálkozik, de ami a legdurvább, hogy a medúzákat is megeszi. Különlegessége, hogy feje átlátszik, így az agy és a szemek is jól láthatók.

2, Ez egy különleges Papucscsőrű madár, melynek 1500 egyede él Afrikában. Első ránézésre nagyon félelmetes feje van.

3, Az Egyesült Államokban nagyon népszerű lófaj az Appaloosa. Első sorban elképesztő megjelenésével nyűgözi le az embereket, hiszen két színben is pompázik egyszerre. A legjobb, hogy mindegyik egytől-egyig egyedi megjelenésű.

4, Ezt a döbbent tekintetű kis állatot repülőmakinak hívják. Szerintetek is iszonyú cuki?

5, Ezt a különleges színes fejű madarat koronás tirannusznak hívják, melynek besorolása vitatott a tudósok körében. Úgy gondolják, hogy a királygébicsfélék családjába sorolják.

6, Ha azt hitted ezek virágbimbók vagy gombák, akkor nagyon tévedsz. Ez valójában egy umbonia spinosa, ami egy tüskére hasonlító rovar.

7, Ez a hangyához hasonlító rovar egy polyrhachis bihamata, ami nagyon veszélyes ugyanis a hátán lévő horoggal képes pillanatok alatt ártalmatlanítani az áldozatát.

8, Ez az őrült szemű lény egy sáskarák, mely a legviccesebb és legszínesebb élőlénynek számít az óceánokba.

9, Ez az elképesztő színű hal az úgynevezett kékszegélyes papagájhal, mely mind a tengerekben, mind az óceánokban egyaránt megtalálható. Fiatal korában még sárga csíkok is díszítik, ami idővel megváltozik.

10, A földön létezik egy olyan majomfajta, melynek tűzpiros az arca, őket skarlátarcú majomnak hívják. Első pillantásra olyan, mintha a majom túl sokáig maradt volna a napon.

11, Ezt a fura alakú bogarat zsiráf weevilnek hívják. Azért kapta ezt a nevet, mert zsiráfszerű nyakkal rendelkezik.

12, Ez az azonosíthatatlan tengeri élőlény egy blanket octopus, melynek hossza akár a 2 métert is elérheti.

13, Ez a mini malachoz hasonlító kis állatka egy kis páncélos egér, mely a világ legártalmatlanabb állatai közé tartozik.

14, Nagyon nehéz elhinni, hogy tényleg létezik a világon fekete színű gyík.

15, Ez egy vörös szájú denevérhal, mely úgy néz ki, mintha minden egyes nap kirúzsozná a száját. Pedig valójában neki ez a természetes megjelenése.

Láttál már ilyen élőlényeket?