Olyan nincs, hogy valaki ne hibázzon. Az emberek többsége általában tanul belőle és legközelebb jobban figyel. A filmszakma ugyanilyen, gondos és sokszori átnézés után is van, hogy nem veszik észre az emberek az apróbb bakikat, de egy néző egyből kiszúrja. Sajnos ez előfordul és még lesz is ilyen, de azért van jó pár, amit mi magunk sem értünk, hogy nem tűnt fel a rendezőknek.

  1. Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Rihanna épp élő adásban nézi a férfi irodáját a webkamerán keresztül, és jól látható, hogy a kép címe így végződik: jpeg. A Jpeg egy képformátum, nem alkalmas streamelésre vagy videólejátszásra, tehát így semmiképp sem tudta volna nézni.

2. Merlin kalandjai

Ha jobban megnézzük, könnyen észre lehet venni, hogy Sir Leon nem korsóból fogyaszt vizet, hanem korát megelőzve, műanyag palackból iszik.

3. Harry Potter és a Titkok Kamrája

A diákok között épp egy stábtag is feltűnik, de elnézzük, mert ők is fekete ruhában voltak.

4. Gladiátor

Azt tudjuk, hogy a rómaiak nagyon sok dolgot találtak fel, de arra nem emlékszünk, hogy a gázpalack is köztük lett volna.

5. Top Gun

Aki kicsit is ismeri a vadászgépeket, az tudja, hogy ennél a jelenetnél a két vadászgép függőleges vezérsíkja (farka) rég összeért volna, ami hatalmas balesettel járt volna.

6. Mátrix

A kilincsen visszatükröződik a kamera, amit egy bőrkabáttal takartak le.

7. Micsoda nő!

Julia Roberts egyik pillanatban még croissant-ot eszik, a másikban pedig már amerikai palacsintát majszol. Nem hiába Micsoda nő, nehéz rajta kiigazodni.

8. Superman

Ugye azt tudjuk, hogy Superman tud repülni, viszont azt sehogy nem értjük, hogy a köpenye, hogyan tud ellenállni a gravitációnak.

9. A sötét lovag – Felemelkedés

Az egyik jelenetben az újságban rosszul írták le a stábtagok a ‘Heist’ szót, amit persze a szemfüles rajongók egyből kiszúrtak.

10. Bosszúállók

Scarlet Johansson épp a hajával fejelte meg valakit, aki szemlátomást meghátrált tőle. Nem semmi haja van, szeretnénk tudni milyen sampont használ.

11. Titanic

Rose előtt már valaki betörte az üveget, ahol a fejszét tároljuk. Lehet másnak is szüksége volt rá.

12.Terminátor 3. – A gépek lázadása

Úgy tűnik a repülőgép valahogy útközben rendszámot cserélt. Még nem jöttünk rá, hogyan lehet ezt kivitelezni.

13. Django elszabadul

Quentin Tarantino filmje a polgárháború előtt játszódik, ám ekkor még nem voltak napszemüvegek. A napszemüvegek a polgárháború után, jó néhány évtizeddel jelent meg.

14. Pókember

Tobey Maguire épp szuper képességét próbálja, amikor véletlenül összetör egy lámpát. A következő jelenetben a lámpa sértetlenül áll a polcon.

15. Harry Potter és az azkabani fogoly

A szereplők hátán rendesen látni lehet a ruhájuk alá rögzített mikrofont.