Statisztikai adatok szerint a világon naponta legalább 3,5 millió tonna szilárd hulladék keletkezik. Ez elég soknak tűnik igaz? Nos azért, mert az is. Szakemberek szerint, ha nem teszünk semmit annak érdekében, hogy csökkentsük a hulladékmennyiséget akkor a 21. század végére 11 millió tonna szeméttel számolhatunk. Persze ezek csak becslések, de elég azt tudni, hogy már így is rengeteg szemét van a világon és így is nagyon nagy a baj. Szerencsére azonban vannak olyan emberek, akik megpróbálják csökkenteni a saját hulladékukat azzal, hogy régi, elavult dolgaikat újrahasznosítják. Mostani posztunkban 14 példát mutatunk be erre.

1, A feleségem egy olyan lámpát hozott fel a szemétből, ami úgy néz ki, mintha egy óriási habverőből készült volna.

2, Tavaly úgy döntöttem, hogy nem veszek drága pénzért karácsonyfát, hanem az udvaromban lévő faágakból készítek egyet és feldíszítem.

3, Nem volt pénzem új sporttáskát venni magamnak, ezért a régi farmerjaimból készítettem egyet.

4, Nem szeretem a műanyag szívószálakat, mert nagyon szennyezik a környezetet ezért mindenhova a saját fém szívószálaimat viszem.

5, Találtam egy teljesen jó állapotban lévő, de használt könyvespolcot a szemétben és úgy döntöttem, hogy környezetbarát festékkel lefestem és virágágyásnak fogom használni.

6, Rengetegen inspiráltak arra, hogy készítsek saját sminklemosó szivacsot, mondván ezzel is kímélem a környezetet. Nemrég lettem kész vele és teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.

7, Lecseréltem a papírtörlőket, pamut törülközőkre, hogy ezzel is óvjam a környezetet.

8, Ez a második éve annak, hogy újrafelhasználható csomagolópapírba csomagolom a karácsonyi ajándékokat.

9, Az egyik régi, elnyűtt táskámból csináltam a kisfiamnak egy cuki babacipőt.

10, Mivel nem akartam műanyag fiókrendszerezőt venni, ezért régi kartondobozokból és ékszertartókból oldottam meg a helyzetet.

11, Egy régi kókuszdió, amit a családom már több mint 20 éve sótartóként használ.

12, Hálás vagyok édesanyámnak, hogy rábeszélt arra, hogy a nagyanyám régi bútorait fessem át valamilyen dizájnos színre és kicsit alakítsam át, hogy modernebb legyen.

13 Anyám 2 ilyen festett üveg ablakot kapott a szüleitől és nem volt szíve megválni tőle, ezért így használta fel:

14, Spanyolországban nyaraltam és az egyik vacsoránál elhoztam ezt a Font Vella vizet,a mit hazaérkezésem után befogtam szappanadagolónak.

Ti is fel szoktátok használni a régi tárgyakat?