Sokan azt gondolják, hogy a moziba látogatók, a vásznon szép embereket szeretnének látni. Valami igazság van benne. Sok jóképű és csinos színész van Hollywoodban. Nekik azért jó, mert ha valami jóképű machot vagy csinos titkárnőt kell eljátszani, akkor az adottságok megvannak hozzá. Ha meg valami csúf karaktert, akkor az meg a maszkmesterekre van bízva. Persze egy csúnya karakter eljátszása nem csak abból áll, hogy elmaszkírozzák. Kemény színészi tehetség is kell hozzá. Ne feledkezzünk meg azokról a színészekről, akik önmagukat már veszélyes szinten sanyargatták egy-egy szerep kedvéért.

Mutatunk ebből egy listát nektek.

Chris Hemsworth – Bosszúállók: Végjáték

Thor – a mennydörgés Istene. Az utolsó részben sörhassal és meglehetősen igénytelenül láthattuk. Valójában egy 30 kilós duci-ruhát hordott. Ennek oka, hogy Thor karaktere úgy döntött feladja a szuperhős mivoltát. Napjait sörözéssel, videojátékokkal és chips-zabálással töltötte.

Emma Thompson a Harry Potterben

Az egyik legjobb angol színésznő. Egyike azon kevés embereknek, akik elmondhatják, hogy egy évben két szerepéért is Oscar díjra jelölték (1994-ben). Azokat pont nem, de további kettőt meg is nyert. Ez a gyönyörű nő teljes átalakuláson vett részt, hogy eljátszhassa Sybill Trelawney különc, hippi karakterét a Harry Potterben. A rajta lévő szemüvegek, valójában teljesen hétköznapi nagyítólencsék. Képzelhetjük, hogy mennyit látott munka közben.

John Travolta – Hajlakk

John Travolta után epekedett minden nő a Pomádé című film után. A Hajlakk című filmjében egy túlsúlyos nőt kellett alakítania. Minden nap a forgatások előtt 4 órán keresztül dolgoztak rajta a maszkmesterek, hogy élethű “nő” lehessen belőle. A ruha és a szilikonbetétek 20 kilót nyomtak.

Gwendoline Christie – A trónok harca

Nehéz elhinni, hogy Tarthi Brienne-t egy ilyen helyes színésznő alakítja. A hét királyság lovagja valójában egy kedves aranyos nő. A színésznő unisex ruházatot viselt a forgatásokon kívül is, hogy jobban átélhesse egy “férfias nő” szerepét. Rengeteget edzett. Komoly izomtömeget kellett magára szednie a karakter miatt.

Jared Leto – Mr. Senki

Jared Leto az átalakulás nagymestere. Kaméleon-színésznek is tartják. Bármilyen szerepet képes eljátszani. Volt Joker az Öngyilkos osztagban és transzvesztita a Mielőtt meghaltamban. A Mr. Senki című filmben egy 118 éves embert alakított. Az utolsót, aki természetes módon született.

Taryn Maning – Narancs az új fekete

Ő játszotta Mimit az Álmok útjánban. A Narancs az új fekete című sorozatban teljesen megváltoztatták a kinézetet. Ő volt a sorozat első évadában a gonosz karakter.

Christian Bale – A gépész

A karakterei iránti elkötelezettségéről vált híressé. Nem jelent neki problémát, ha egy szerepért meg kell híznia vagy le kell fogynia. A gépész című film főszerepének eljátszásáért 30 kilót fogyott. Ő még tovább fogyókúrázott volna, de az orvosai megtiltották, ugyanis komolyan veszélyeztette az életét.

Rooney Mara – A tetovált lány

Nagyon szép és finom arcvonásai vannak. Inkább a törékeny nőt testesíti meg. Ettől függetlenül a Tetovált lányban megkapta Lisbeth Salander szerepét. Hatalmas átváltozáson kellett átmennie. A karakter minden piercingje eredeti volt. Pontosan úgy szeretett volna kinézni, mint a könyv szereplője.

Ryan Gosling – Kék Valentin

A jóképű srác a filmekben. Így kezdődött a Kék Valentinben is. Legalábbis az elején. A film egyébként rendkívül különleges. Ryan Gosling-nak és Michelle Williamsnek valóban együtt kellett élnie egy pennsylvaniai házban. Megosztották a fürdőszobát és a házimunkákat is.

Hilary Swank – A fiúk nem sírnak

Tátva marad Hollywood szája, ahogyan egy transznemű fiút alakított. A szerepre úgy készült, hogy egy hónapig csak férfi ruhákat hordott és férfiak társaságába járt. A szomszédai azt hitték, hogy a színésznőnek van egy öccse és az járkál hozzá. Kapott is egy Oscart érte.

Marion Cottilard – Piaf

Nem csak színésznő, hanem Dior modellje is. Szépsége és finomsága a védjegye. Edith Piaf híres francia énekesnő eljátszásához valóban leborotválta a szemöldökét és a fejének egy részét. Kapott is érte egy Oscar díjat.

Naomi Grossman – American Horror Story

Pepper szerepével vált ismertté. A sajátos karakter eljátszásához a színésznőnek le kellett borotválnia a haját, és sok-sok órát kellett a sminkszobában töltenie. Az eredmény elképesztő.

Charlize Theron – A rém

Aileen Wuornos élettörténete alapján készült a film. A csodaszép színésznő Oscart kapott a megtestesítéséért, ami valljuk be nem kis feladat volt. Rengeteget kellett híznia és az arcát is nagyon elmaszkírozták.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!