Rengeteget dolgozunk a mindennapokban, így rendkívül fontos, hogy otthonunk és állandó környezetünk pihentető és kényelmes legyen. Persze most gondolhatnánk, hogy a mai világban minden drága és nem egyszerű úgy berendezni lakásunkat, ahogy valójában szeretnénk. Mivel anyagi lehetőségeink végesek és nem vagyunk mindannyian milliomosok, nehezen oldunk meg olyan dolgokat, amik másoknak könnyen, minden nehézség nélkül sikerülnek.

Ahhoz, hogy otthonunk kényelmes és pihentető legyen, nem is kell mélyen belenyúlnunk a pénztárcánkba, hiszen léteznek olyan lehetőségek, amikkel mindezt elérhetjük. Nem is gondolnánk, hogy milyen nagyszerű dolgokat lehet létrehozni olyan dolgokból, amik jelenleg csak porfogóként szolgálnak házunkban. Cikkünkben megmutatjuk, hogy lehet olcsón és kreatívan berendezni és feldobni otthonunkat úgy, hogy vendégeink is megirigyeljék tőlünk varázslatos környezetünket.

Régi ajtók használata trendi tárolóként, polcként.

Még a leghétköznapibb, sőt, feleslegesnek tűnő holmikból is alkothatunk bámulatos dolgokat. Például, a régi ajtókat polccá alakíthatjuk, illetve egy kis kreativitással a szoba üres sarkába is befér.

Könyvoldal háttérként

Ha szereted a tapétákat, akkor egy-egy könyv oldala feldobhatja a szoba falát.

Színes fonott rongyszőnyegek

Majdnem biztosak vagyunk benne, hogy nálad is lapul otthon a szekrényben egy-két rongyszőnyeg. Ezek a színes rongydarabok feldobhatják lakásod hangulatát, emellett könnyen tisztítható, hiszen mosógépben is mosható.

Virágcserepek

Az egyszerű hétköznapi virágcserepek unalmasak, de egy kis kreativitással és munkával máris egyedivé varázsolhatjuk őket. Nincs sok mindenre szükségünk, csak egy kis festékre, valamilyen anyagra vagy egy egyszerű kötélre és máris kész.

Takaró

Egy meleg gyapjútakaró mindig jól jön és nemcsak a hideg téli napokon. Akár kötőtű nélkül is megköthető, vastag fonalakból. Minimális erőfeszítéssel érhetünk el lenyűgöző hatást.

Búcsúzz el az az unalmas parafatábláktól.

A munkaterület feletti helyet praktikusan ki lehet használni, méghozzá egyedi kialakítással vagy átalakítással. Egy kis képzelőerővel még a garázsban tárolt szemetet is belsőépítészeti darabokká varázsolhatjuk.

Polcok díszítése vonalzókkal

A legegyszerűbb polcokhoz adva néhány vonalzó és kampó újjá varázsolja a szobát.

Egy kézzel készített, a belső tér többi részéhez illő falióra egyediséget kölcsönöz a ház bármely helyiségének.

Geometriai polcok

Az innovatív fali polcok különleges stílust kölcsönöznek lakókörnyezetednek. A formák és színek száma korlátlan, ezért lehet rendkívül figyelemfelkeltő és kreatív.

Teáskészlet

Sima fehér csészék, egy régi, már nem használt körömlakk és egy kis kézügyesség és máris elkápráztathatod vendégeidet.

Vissza a természetbe ruhafogas

Egy közönséges fakeret belsejébe helyezett száraz ágdarabok olcsó, praktikus és ötletes ruhafogast eredményeznek.

Háttérfotók

Sokunk fala tele van fotókkal, ráadásul egyesével keretezve. Egyrészt sok helyet foglalnak, tisztítani sem egyszerű őket, másrészt pedig rendezetlenségről árulkodnak. Viszont, ha az összes képet egyetlen keretbe helyezzük, akkor kiváló háttér lesz belőle egy falra.

Bónusz tipp

Nem feltétlenül jó ötlet a gyerekek vagy éppen a feleség előtt alkoholt fogyasztani, mert nem mutatunk jó példát. Egy egyszerű trükkel kiküszöbölhető ez a dolog. Így csinálja egy szaúd-arábiai csempész. Nyomtass egy üdítős címkét és ragaszd rá az alkoholos dobozra. Arra azonban gondosan ügyelj, hogy a gyerekek ne találjanak rá.