A horrorfilmek nézése közben nagyon érzékenyen reagálhatunk bizonyos jelenetekre, melyek misztikusak és félelmetesek. Ennek az az oka, hogy könnyen azonosulunk a történet szereplőivel és teljesen belemerülünk a jelenetekbe. Úgy érezzük mintha a film egyes jelenetei valóságosak lennének. Ha viszont rájövünk arra, hogyan is készülnek valójában a horrorfilmek egyes jelenetei, akkor már nem is tűnnek annyira ijesztőnek. Mostani posztunkban elhoztunk 13 képet és videót azokról a jelenetekről, melyek feltárják a legtöbb horrorfilm kulisszatitkait.

1, A “Körben” kút helyett valójában kanapé volt

A mindenki által jól ismert képet valójában egy zöld hátterű stúdióban csinálták. Daveigh Chase színésznő felmászott egy kanapéra, melyet később számítógépes technikával kúttá alakították, melyet egy félelmetes ködös mező közepére tettek.

2, Az “AZ” című film Pennywise-a az egyik jelenetben egy régi hűtő hátuljában fekszik és kábelek segítségével kerül a megfelelő helyzetbe.

Tény, hogy Bill Skarsgård nem emelte a nyakába a lábait, viszont a jelenet így is félelmetes volt, amit egyedileg kifejlesztett arckifejezésével ért el. Különleges szájtartásának hála a frászt tudta ráhozni az emberekre.

3, A csatornában lévő jelenetekhez egy nagy faszerkezetet építettek

4, A Z világok háborújában a zombik jelenetében 8500 digitális botot használtunk, amelyeket a művészek beprogramoztak egy adott mintának megfelelően történő mozgatáshoz

A “Világok harca” című film zombis jelenetében 8500 digitális eszközt használtak, hogy egy megadott mintának megfelelő mozgást csináljanak

Ahhoz, hogy a stáb a valósághű zombijelenetet tudjon létrehozni egy évnyi munkára volt szükség. A legtöbb akció jelenethez pedig bluebox technikát alkalmaztak.

5, A “Démonok között” egyik jelenete, mikor úgy tűnik, mintha a démon rángatná a lányt, valójában kötelek és statiszták segítségével készült

Ez a kameraállás megmutatja, hogyan is zajlottak a szellemes jelenetek a horrorfilmekben. Nos, most már ti is tudjátok, hogy tudják elérni, a láthatatlan gonosz hatását és erejét.

6, És itt van, hogyan utánozták a “Démonok között 2” című filmben a démoni hatalmat

Így működik a telekinézis hatalma a gonosz szellemekről és démonokról szóló filmekben

7, A “Cold Skin” című filmben valójában egy lány játszotta a főszerepet de a megjelenést nemcsak a jó sminknek köszönhette.

A filmben látott elmaszkírozott lányt egy kis számítógépes technika segítségével tették még félelmetesebbé.

8, Itt pedig az látható, hogyan vették fel a “lény” mozgását:

9, A “1408”című Stephen King film jeleneteihez külön helyet építettek, ahol állandó áradás hoztak létre a készítők, voltak olyan operatőrök, akik búvárfelszereléssel úsztak a víz alatt.

10, A “Végső állomás 5” legtöbb jelenetében zöld színű falakat használtak a 3D modellezéshez.

Ebben a jelenetben kötelek segítségével érték el, hogy úgy tűnjön a lány egyenesen a vízbe esik.

A manipulációk és látványosságok egytől-egyig bluebox technika segítségével jöttek létre.

11, A “Godzilla” szörny reális képének bemutatása érdekében a stáb 8 hónapon át dolgozott.

A szörnyeteg vonulásának és a város pusztításának festői jeleneteit zöld hátterű stúdióban készítették.

12, “A Kaptár – Megtorlás” című filmben az alábbi jelenethez 9000 klónt mutattak be

Ezt a jelenetet egy zöld hátterű stúdióban készítették el, amit speciális effektekkel turbóztak fel. Sokáig tartott, de végül sikerült számítógépes grafika segítségével 9000 klónt létrehozni.

13, Különleges trükköt alkalmaztak az American Horror Story kétfejű hősnőjének bemutatására

A hősnő második feje természetesnek látszott a képernyőn de valójában az csak egy trükk volt. A második fej mozdulatait, mimikáit, arckifejezéseit külön-külön vették fel.

Te tudtad ezeket?