Az elvárások nem csupán igazságtalanok, hanem diszkrimináltan és fájdalmasan tudják egy ember lelkét megérinteni. Sajnos az előítéletek mindenütt felütik fejüket, amik egy perc alatt le tudják rombolni egy másik személy mivoltát és belső harmóniáját. A mostani posztunkban olyan illusztrációkat szedtünk össze nektek, melyek bemutatják azokat a mindennapi helyzeteket melyek nagyon rosszul hatnak az emberre.

1, A munkahelyi flörtölést a személyes preferenciák alapján értékelik. Ha az adott személy nem jön be, nem szimpatikus akkor annak dicsérő szavait zaklatásnak fogják fel.

2, Az embereket a felvett ruháik alapján ítélik meg, és bele sem gondolnak, hogy az illető jól vagy kényelmesen érzi-e magát benne.

3, Minden egyes vásárló ugyanolyan figyelmet érdemelne, de a legtöbb helyen csak a dekoratív és nőies ruhákba öltözött nőket részesítik előnyben, ami diszkriminációnak minősül.

4, Nemcsak azokat az állatokat kellene befogadni, akik szép bolyhos bundával rendelkeznek, hanem azokat is, akik csapzottak és rossz állapotban vannak. Egy alapos fürdetés és orvosi kezelés, na meg a szeretet olykor csodákra képes.

5, A felnőttek mindig azzal vádolják a fiatalabb generáció tagjait, hogy telefonfüggők viszont azt nem veszik észre, hogy ők pedig TV függők.

6, A társadalom elismeri és szimpatizál azokkal a férfiakkal, akik rengeteg nő kegyeit részesítik előnyben, ám ha ezt egy nő teszi, akkor ő egy rossz életű, feslett ember.

9, Még mindig azt a világot éljük, ahol elítélik a női sofőröket. Ha egy férfi és egy nő kerül ugyanabba a helyzetbe, akkor is fújni fognak a nőkre és úgy állítják be őket, mintha a világ legbénább vezetői lennének.

10, Az emberek egyáltalán nem úgy reagálnak arra, ha egy nő vagy ha egy férfi szomorú. Míg a nőket megértik, addig a férfiakat elítélik ha esetleg sírnak.

11, Eltérő reakciót vált ki egy emberben, ha a saját gyerekét vagy ha egy másik ember gyerekét látja rosszalkodni.

12, Az emberek még mindig ítélkeznek az édesanyák fölött. Szerintük ugyanis egy anyának sokkal jobban kellene figyelnie a gyermekére, mint egy apának. Mi ezzel pont nem értünk egyet, mivel mindkettőnek ugyanúgy kellene rá figyelni.

13, Rengeteg ember szól bele abba, hogy barátja vagy közeli hozzátartozója mennyit eszik, és ha úgy gondolják az nem megfelelő, akkor szóvá teszik.

Te mit gondolsz az ilyen dolgokról?