Ma már szinte bármiről találunk információt az interneten, ami érdekel bennünket. Legyen az tudományos, ismeretterjesztő, celeb, divat vagy bármilyen másik téma. Annak ellenére, hogy rengeteg mindent megtudunk a világról, még így is akadnak olyan adatok és tények, melyek nagyon meg tudnak lepni bennünket. Gondoltad volna, hogy a világ legnehezebb embere 635 kilogrammot nyomott, vagy, hogy Nagy-Britanniában vannak úgynevezett „hálás” falvak? A mostani cikkünkben is efféle érdekességeket hoztunk el, amikre nagy valószínűséggel soha nem kerestünk rá.

Létezik egy baromfi, amit selyemtyúknak hívnak.

Tökéletesen úgy néz ki, akárcsak egy plüssjáték, de ezen kívül számos más szokatlan tulajdonsággal rendelkezik, például fekete a bőre valamint a csontjai, kék a füle, 5 ujj van mindegyik lábán (más csirkéknek csak négy van) és a legérdekesebb, hogy körülbelül 7-8000 ezer forintba kerül.

Íme egy kék bálna szíve.

Amikor 2014-ben egy elpusztult bálnát sodort partra a víz a tudósok úgy döntöttek, hogy kiveszik a szívét és megóvják a bomlástól. Ennek a szívnek a súlya körülbelül 200 kilogramm és minden egyes dobbanással 220 liter vért keringetett. Érdekes tény, hogy a bálnák szíve ver a leggyorsabban az egész világon, ugyanis 4-8 dobbanásra képes egy perc alatt.

Wernher von Braun német tudós 1952-ben egy írt egy könyvet melynek címe a „Mars projekt” volt. Főszereplője pedig egy Elon nevű férfi volt.

A könyv arról szólt, hogyan lehetne expedíciót indítani a vörös bolygóra. Az egyik fejezetben arról írt, hogy a kormánynak egy 10 főből álló csapatot kellene ráállítania a projektre, akiknek a vezetőjét Elonnak hívják. Érdekes egybeesés nem gondoljátok?

Thor kalapácsa létezik, és csak az érdemesek tudják felemelni. De van egy trükk, amit tudnod kell.

Allan Pan létrehozta Thor pörölyét és megmutatta, hogyan működik. A kalapács elektromágnest használ, ami nem engedi, hogy bárki felemelje. A markolaton van egy ujjlenyomat szkenner és ha az adatbázisban szerepel az ujjlenyomat, akkor az illető könnyedén felemelheti.

Fremdschämen német szó egy állapotot fogalmaz meg, amit már mindenki átélt élete során.

Fremdschämen azt az állapotot jelenti, amikor valaki kellemetlenül vagy zavarban érzi magát egy másik illető viselkedése miatt.

Tudományosan próbálták alátámasztani, hogy a macskák folyadék halmazállapotúak-e.

A fizika törvényei szerint a folyadék, egy olyan anyag, ami felveszi a tárolásra szolgáló edény alakját úgy, hogy megtartja a térfogatát. A macskák (a képek alapján is) pontosan megfelelnek ennek a definíciónak. Több kutatás is folyt arról, hogy megállapítsák ők most folyadék vagy szilárd halmazállapotúak. A tudósok ezért az elméletért megkapták az Ignobel-díjat, ami köztudott, hogy a Nobel-díj paródiája.

Az olajos krumpli egészséges.

Amikor nincs sok pénzed egészséges és normális ételre, akkor vegyél olajat és krumplit. A krumpli elegendő mennyiségű szénhidrátot, rostot és fehérjét tartalmaz, ami vitaminnal látja el a szervezetet, viszont hiányzik belőle a zsír, amit az olaj nagyon ügyesen korrigál. Dana Hunnes vezető dietetikus azt mondja, hogy ezt a fajta ételt szokták használni akkor, ha az emberek rövid idő alatt súlyt akarnak veszíteni.

Nagy-Britanniában vannak úgynevezett „hálás” falvak.

Ezek a falvak Angliában és Walesben találhatók, és az teszi őket különlegessé, hogy az innen származó katonák egytől egyig túlélték az I. világháborút. Ilyen településből 52 darab van egész Nagy-Britannia területén. Ezen kívül, minden falu végében van egy tábla, ami óvatosságra hívja fel az emberek figyelmét.

Az 5. században jelentek meg először a rap csaták.

Ezek olyan versenyek, ahol két fél megpróbálja egymást rappelve megalázni. Az 5. században ezt „flytingnk” hívták és annyiban különbözött a mostani rap csatáktól, hogy ott költők sértegették egymást klasszikus versekkel. Aki vesztett az lett a legrosszabb költő.

A világ legkisebb hóembere csak 2,7 mikron magas.

Szemléltetésképpen az emberi haj vastagsága 75 mikron. Ahhoz, hogy a tudósok létre tudják hozni a hóembert három szilícium-gömböt helyeztek egymásra, amik 0,9 mikron méretűek voltak. A szemeket, valamint a szájat ionnyalábokból csinálták meg az orrot és a karokat pedig platinából. Ugye, hogy nem is annyira unalmas a tudomány?!

A legnehezebb ember 635 kg volt.

A világ legnehezebb emberét Jon Browernek hívták, aki már 12 évesen 133 kilogrammot nyomott. A végsúlya a 635 kilogrammot is elérte, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezetett úgymint szív és légzési elégtelenség. Amikor kórházban ápolták 13 ember kellett, hogy ki tudják cserélni az ágyneműjét.