A nők számtalan praktikát ismernek, amivel kicsit szebbé tehetik megjelenésüket. Gondolok itt a sminkre vagy az öltözködésre. Azonban, ha nincs benne gyakorlatunk ezek rendkívül időigényes dolgok tudnak lenni. Most adunk pár tippet, amivel időt tudsz megspórolni a hétköznapokban.

  1. A selyempaplan használata

Bár első furcsának hangozhat, de nagyon sokat számít, hogy milyen anyagú huzat van a párnán. A legjobb, ha selyem. A selyem ugyanis kevesebb súrlódást okoz a bőrön, gátolja a bőr kiszáradását és az irritációját. Jobban tud rajta a bőr szellőzni, így kevesebb pattanás és akne lesz az arcon.

2. Szalicilsav használata

Az elhalt hámsejtek eltömíthetik a pórusokat és gyulladást eredményezhetnek. A szalicilsav elősegíti a pórusok megfelelő működését. Elsőre ijesztőnek hangzik, hogy savat használjon az arcára, de kisebb mértékű és megfelelő használata mellett csak előnyét élvezheti.

3. Az arcmasszázs

Az arcmasszázs nemcsak élénkítő hatású lehet, de bizony jót tesz a bőrnek is. Egy jó masszázs segíti eltüntetni a méreganyagokat és az elhalt hámsejteket, valamint a ráncok kialakulását is megakadályozhatja.

4. Fordítson időt a szemöldökére!

A legegyszerűbb, ha szemöldökünket egy szakemberre bízzuk. Mivel a szemöldök gyönyörű keretet ad az arcnak, így érdemes időt szánni rá. Ne essünk neki otthon csipesszel, mert könnyen túl szedhetjük és manapság egyébként sem divat a cérna vékony szemöldök.

5. A ricinusolaj

A közhiedelemmel ellentétben nem nő gyorsabban tőle a szempilla, de még csak be se sűrűsödik, ellenben vastagabbnak és fényesebbnek fog tűnni. Az olajat egyébként a hajra is lehet alkalmazni, mivel rengeteg vitamint tartalmaz, amitől fényesebb lesz.

6. Az arcszérumok használata

Mielőtt megvennék mindenféle szérumot a drogériákban, érdemes előtte egy kozmetikussal konzultálni, aki meg tudja állapítani milyen típusú bőrrel rendelkezünk, és arra milyen krémek, szérumok valók. Ha nem hallgatunk a jó szóra és a saját fejünk után megyünk, könnyen okozhatunk a bőrünknek gondot.

7. C-vitamin mindennap

A kutatások kimutatták, hogy a C-vitaminnak mennyi előnye van a bőrre nézve is: világosabbá teszi a bőrt, eltünteti a sötét karikákat, a foltokat és a bőrpírt is. Vagy tabletta formájában szedjük, vagy pedig mindennap igyunk egy pohár vizet friss citromkarikával. Így a hidratáltságról is gondoskodunk.

8. Használjunk naptejet!

A fényvédők használata manapság még rossz időben is ajánlott, mivel a káros napsugarak nemcsak nyáron érnek minket. Egy jó minőségű naptej megvédi a bőrünket a korai öregedéstől és csökkentheti a rák kockázatát is.

9. Fordítsunk figyelmet a vérkeringésre is

A jó vérkeringés segítheti a fiatal és egészséges bőr megőrzését. A vérkeringésre sok minden hatással lehet pl: mozgás, masszázs és váltózuhany használata.

10. Szánjunk időt a stílusunk kialakítására.

A legszembetűnőbb a megjelenés. Fordítsunk időt önmagunkra, mi áll jól nekünk, mi az ami tetszik, és mely divatirányzatokat tudjuk magunkévá tenni. Ez nemcsak jó megjelenést kölcsönöz számunkra, hanem magabiztosságot is.