Jay Weinstein egy ausztrál fotós, aki Indiában él öt évvel ezelőtt egy rendkívül izgalmas projektbe fogott. Nyakába vette a világot és ahova csak ellátogatott, megkérte az embereket, hogy mosolyogjanak, ő pedig lefényképezte őket a mosoly előtt és közben is.

Jay elárulta, hogy számára a fotózásban az a legjobb, hogy olyan dolgokkal, olyan félelmekkel nézhet szembe, amikkel egyébként soha nem nézett volna. Valamint, olyan emberekhez forduljon, akiket egyáltalán nem ismer. Azt mondta, mindez megkérdőjelezi előítéleteit és megtanulja, hogy feltételezései pontatlanok vagy egyáltalán nem igazak. Szerinte minden emberben van valami közös, méghozzá a mosoly. Bár az élet sodorhat minket nehéz helyzetbe, akkor is mosolyognunk kell, mert ez előre lendíthet, ki húzhat minket a csávából.

Jay élete jelentős részét Indiában töltötte, vagyis úgy ismeri az országot, mint a saját tenyerét. A fotózás mellett csoportos túrákat szervez, hogy megmutathassa India egyedi kultúráját és nevezetességeit. Ennek köszönhetően a legtöbb portré is ott készült, de olyan országokba is ellátogatott, mint Kína, Kenya, Nepál vagy Szingapúr. “Arra kértem őket, hogy mosolyogjanak. Nézzük meg, hogy néz ki így a világ a válságok és a COVID-19 alatt.”

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.