Életünk során rengeteg időt töltünk olyan tevékenységekkel, amiken sokkal hamarabb túl lehetnénk, mint azt gondolnánk. Ennek oka, hogy bizonyos dolgoknak nem ismerjük a rendeltetésszerű, illetve a gyors és praktikus használatát. Természetesen nem feltétlenül mi vagyunk ebben a hibásak, hiszen sok esetben vannak bevált módszereink, amik ugyan működnek, de viszonylag sokáig tartanak.

A legtöbb esetben eszünkbe sem jut, hogy mennyivel megkönnyíthetnénk saját dolgunkat, ha kapkodás helyett egy kicsit gondolkodnánk. Igen, gondolkodnánk. Rohanó világunkban persze úgy véljük, nem érünk rá hosszú perceket vagy órákat eltölteni felesleges dolgokkal, de hidd el, megéri néha egy kicsit megállni és ésszerűen cselekedni.

Cikkünkben tizenegy olyan hétköznapi dolgot mutatunk, amiről nagy valószínűséggel fogalmad sincs, hogy rosszul csinálsz. Persze eléred a célod, de az eddig alkalmazott technikák helyett léteznek sokkal könnyebb és gyorsabb megoldások is. Íme!

Szívószállal iszod a dobozos üdítőt? Akkor figyelj!

Szénsavas üdítő esetén a beledugott szívószál általában kifordul a pohárból vagy a dobozból. Nos, a dobozos üdítő gyártók találtak ennek kiküszöbölésére egy kiváló megoldást. Mindössze el kell fordítanod a nyitófület és átdugni rajta a szívószálat.

Így készíts tökéletes tükörtojást!

A tükörtojás készítés rendkívül egyszerű lenne, ha nem folyna szét a serpenyőben, amikor feltörjük a tojást. Természetesen léteznek kifejezetten a tükörtojás megsütésére alkalmas eszközök, de neked nem kell ezekre feleslegesen pénzt kidobnod. Végy egy hagymát, pucold meg és vágd fel karikákra. A külső karikát fejtsd le a zöldségről és íme a forma, amiben azonnal süthetsz is. Ha a hagymakarikába töröd fel a tojást, akkor máris tiéd a legtökéletesebb reggeli egyik eleme, amiről álmodhatsz.

Vezetékek összekapcsolása

Nagy valószínűséggel nincs olyan ember a világon, aki ne használt volna legalább egyszer hosszabbítót. Persze a hosszú vezetékeknek is megvan a hátránya, hiszen könnyen belerúghatunk vagy beleakadhatunk és ezzel széthúzzuk az egészet. Ennek elkerülése azonban egyszerűbb, mint gondolnád. Köss egy csomót a vezetékre az összekapcsolás helyénél, így, ha valaki véletlenül belerúg, a vezeték nemhogy nem jön szét, hanem egyre szorosabb lesz.

A fokhagyma hámozás trükkje

Ezzel a gyors és praktikus trükkel soha többé nem kell kínlódnod a fokhagyma pucolással. Tedd az egész fej fokhagymát vagy amennyit meg szeretnél hámozni egy befőttes üvegbe, zárd le a tetejét és jó erősen rázd meg. Mindössze ennyi az egész és készen is vannak a tökéletesen meghámozott fokhagymák.

A tökéletes manikűr

A tökéletes lakkozáshoz csak kövesd az útmutatót.

Italhűtés villámgyorsan

Ha a nyári forróságban egy jéghideg frissítőre vágysz és persze nincs semmi a hűtődben, akkor itt a kiváló megoldás. Nedves papírtörlővel tekerd körbe az italod üvegét és rakd a fagyasztóba. Csupán tizenöt percet kell várnod és máris belekortyolhatsz jéghideg italodba.

Cipőfűző kötés

A cipőfűzés megkötésének módszerét Ayana Fieggen dolgozta ki. Gyakran előfordul, hogy a megkötött cipőfűző kioldódik ez pedig növeli annak kockázatát, hogy egy hatalmasat essünk. Viszont, ha a képen látható módszerrel kötöd meg a cipőfűződet, akkor csakis abban az esetben oldódik ki, ha te magad így szeretnéd.

Így készíts jégkrémszendvicset!

Minden szupermarketben kapható dobozos jégkrém. Jégkrémszendvicset általában ostyából készítik, de ha van otthon amerikai kekszed vagy valamilyen piskótád akkor az is tökéletes. Vágj le egy szeletet a kedvenc dobozos jégkrémedből, tedd két szelet süti közé és máris kész a szendvics.

Műanyag biztonsági csomagolás kibontása

A kemény műanyag biztonsági csomagolások kibontása korántsem egyszerű feladat, még egy olló segítségével sem. Ahelyett, hogy életveszélyes helyzetbe kevered magad, fogj egy konzervnyitót és a vágd el a csomagolást a szélein.

Vécépapír vagy bidé?

Vécénkben annak ellenére is számtalan baktérium van, ha patyolat tisztának tűnik. Főleg akkor, ha a fedél lehajtása nélkül húzzuk le a vécét. Olyankor ugyanis, a baktériumok gyakorlatilag “mennek, amerre látnak”. Így a vécépapírra is, tehát, a bidé használata nemcsak hasznos, hanem higiénikus is. Különösen akkor könnyítheti meg dolgunkat, ha nehezen mozgunk, de a nemrég szült kismamák is előnyben részesítik a vécépapírral szemben.