Bizony minden embernek van egy saját rutinja, amiről azt gondolja, hogy jó, holott ez nem feltétlenül igaz. Például sokan isznak reggel, ébredés után kávét, mondván ezzel tudnak csak felébredni, holott ennek semmi köze hozzá. De ugyanilyen hiba még, hogy sütés után egyből felvágják a húst. Ezen kívül persze rengeteg másik hétköznapi baki van még, amit napi, mint nap elkövetünk, viszont ha erről soha nem beszélünk nem tudjuk meg, hogy min kell javítani.Mostani posztunkban elhoztunk néhány ilyet, hogy megtudjátok mit kell máshogy csinálnotok az életben.

1, Kávézás 9:30 előtt

Tény és való, hogy minden ember más, de vannak dolgok, melyek szinte majdhogynem ugyanúgy működnek ilyen a kortizol hormon felszabadulás. Ez a hormon felelős azért, hogy ébren legyünk és ez általában 8-9 között kezd el felszabadulni. Ebben az időszakban pedig nincs szükség arra, hogy bármilyen itallal, étellel, készítménnyel fokozzuk éberségünket.

A kávé fogyasztás legoptimálisabb időszaka 9:30 és 11:30 valamint 13:30 és 17:00 között van.

2, A tojásokat először hideg vízbe teszed

Szakértők szerint a tojásokat először meleg vízbe kell tenni, majd utána hideg vízzel kell leöblíteni, így egyszerűbb megpucolni őket miután megfőttek. Legközelebb próbáld ki, hogy forrásban lévő vízbe teszed először, majd utána hideg vízzel leöblíted.

3, Nem jól nyitod ki a konzerveket

Vannak, akik nagyon rosszul nyitják ki a konzerveket, sőt nem rosszul, hanem helytelen módszerrel. A nyitót úgy kell rátenni, hogy az éle vízszintesen, ne pedig függőlegesen legyen a konzerven. A képen látható módszer a helyes nyitási technika.

4, Fürdőszivacs otthagyása a fürdőben

A párás fürdőszobában hagyott szivacsokon nagyon könnyen el tudnak szaporodni a baktériumok. Annak érdekében, hogy elkerüld a nem kívánatos problémákat próbáld olyan helyre tenni, ahol pikk-pakk megszáradnak. Így megakadályozod a penész és bizonyos baktériumok elszaporodását. Hetente viszont ki kellene mosni, hogy megszabadítsd a nem kívánatos mikrobáktól.

5, Szőr növekedésével ellentétes irányba borotválkozol

Gondold csak végig, hogy hányszor borotválkozol így és utána hányszor pattogsz ki, irritálódik a bőröd. Ugye mindig. Ez azért van mert rosszul borotválod a lábadat. Fontos, hogy a szőr növekedésével megegyező irányba húzd a borotvát, illetve hagyd, hogy egy kicsit felpuhuljon, megnedvesedjen a bőröd. Egy 5-10 perc után viszont nekiállhatsz a szőrtelenítő műveletnek.

6, Kést használsz a hideg vajhoz

Ha nem tudod rendesen felszelni a hideg vajat, akkor használj zöldség, gyümölcs hámozót. Ennek segítségével könnyedén rá tudsz helyezni egy vékony szeletet a kenyeredre. Ugyanezt a trükköt lehet alkalmazni a sajtoknál is.

7, Az ujjaiddal nyitod meg és zárod el a csapot

Annak érdekében, hogy a baktériumok ne kerüljenek úja az ujjaidra kézmosás után, fontos, hogy máshogy zárd el a csapot. A legjobb megoldás, ha a könyököddel, vagy a csuklóddal zárd le a csapot, így nem kell félned attól, hogy az arcodra kerül a sok baktérium.

8, Nem porszívózod le a függönyöket

Bizony, ha hiszed ha a függönyöket is ugyanúgy kellene porszívózni, mint a szőnyegeket. Sokan nem tudják, hogy a legtöbb por erről kerül le, ezért úgy lehet tőle megszabadulni, ha heti szinten leporszívózzuk őket.

9, Chipses zacskó kinyitása felülről

Amikor egy új, bontatlan chips van a kezedben akkor tuti, hogy mindig a tetején bontod meg, viszont ez azért nagy gond, mert a zacskó alján vannak a fűszerek, így ha azt megfordítod, akkor szépen arányosan oszlanak el a chipseken.

10, Amikor kiveszed a húst a sütőből egyből felvágod

A legtöbb ember beleesik abba a hibába, hogy egyből felszeli a húst, ha kiveszi a sütőből. Ez viszont nagy baj, ugyanis a szaft nem jut el közepébe így pedig sokkal szárazabb lesz, mint kellene. A sütőből kivéve legalább 20 percet kellene vári a felvágásra.

Hasznosnak tartottad a cikket?